Slider-Neven4-manji Aktualnosti
09/11/2020

Etlinger osvojio Zagreb Open, Huklek i Koščević srebrni!

gpzagrebopen

Protekli vikend grad Zagreb bio je domaćin jakom svjetskom međunarodnom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore, sedmom po redu GRAND PRIX ZAGREB OPEN.

U kategoriji do 72 kg Dominik Etlinger odličnim hrvanjem s tri čiste pobjede tehničkim tušem, u finalu je preko Moldavca Peticem došao  do zlatne medalje i prvog mjesta.

U kategoriji do 87 kg Ivan Huklek zapeo je na zadnjoj prepreci izgubivši u finalu od odličnog Šveđana Johhansona,  čime je osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji.

Naš teškaš Marko Koščević u kategoriji do 130 kg također je osvojio drugo mjesto, ali nema si što zamjeriti budući da je u finalu poražen od jednog od najboljih svjetskih hrvača, Turčina Rize Kayaalpa, osvajača bronce i srebra sa OI iz Londona i Rio de Janeira, deseterostrukog Prvaka Europe i osvajača 7 svjetskih medalja, od čega 4 zlata na SP.

Broncu su još od naših reprezentativaca osvojili Karlo Kodrić u kategoriji do 82 kg, Filip Smetko u kategoriji do 87 kg i Ante Milković u kategoriji do 130 kg..

I ostali naši reprezentativci prikazali su odlično hrvanje i pokazali dobru formu pred skoro SP koje se planira održati u Beogradu sredinom prosinca ove godine. Svi detaljni rezultati su u priloženom biltenu.

 

Na kraju, moramo reći da, unatoč poteškoćama uzrokovanim pandemijom COVID 19, te u posljednjem trenutku otkazanim dolascima nekoliko jakih svjetskih ekipa i hrvača, Zagreb je ipak uspio uspješno organizirati još jedan hrvački spektakl, pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Ovaj puta bez prisutnosti gledatelja u dvorani, ali uz Live Stream svih borbi na Internetu, ljubitelji hrvanja mogli su uživati u atraktivnim i kvalitetnim borbama.

Na kraju, mi kao domaćini možemo biti više nego zadovoljni prikazanim, budući da su naše napore prepoznali svi sudoionici te izrazili pohvale organizacijom, a i predsjednik svjetske hrvačke federacije UWW Nenad Lalović posebnim video linkom obratio se sudionicima te pohvalio velike napore koje su Savez hrvačkih športova grada Zagreba i njegov predsjednik Milan Pavelić, uz podršku grada i gradonačelnika Milana bandića uložili da bi se ovaj turnir u ovako zahtjevnim uvjetima ipak održao.

Uskoro  i galerija slika s turnira..... 

VAŽNI LINKOVI

United World Wrestling CELA (European amateur wrestling federation) Hrvatski Olimpijski Odbor KIF (Kineziološki fakultet u Zagrebu) Zagrebački športski savez Database

SPONZORI

JANAF-150x60 SITAL d.o.o. Hrvatska Elektroprivreda M pro sport